דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


היפראינסולינמיה- השפעת התופעה על היכולת לרזות ודרך להתמודדות 

מאת    [ 01/10/2008 ]

מילים במאמר: 305   [ נצפה 6039 פעמים ]

היפראינסולינמיה

אינסולין הוא הורמון שתפקידו העיקרי הוא לשמש כמתווך אקטיבי בין הסוכר הנכנס אל הגוף דרך מערכת העיכול ובין תאי הגוף הזקוקים לסוכר על מנת להתקיים.
האינסולין נושא את הסוכר אל התא ובעקבות גירוי כימי גורם לתא לקלוט את הסוכר. האינסולין מתפנה מהדם לאחר פריקת הסוכר בתא.
כאמור האינסולין יוצא אל הדם לפגוש את הסוכר לאחר אכילת מזון המתפרק לגלוקוז דהיינו: מוצרי קמח, סוכר לבן, חום, פחמימות מורכבות כגון: תפוחי אדמה, סולת, פתיתים, ספגטי ועוד.
כשאנו אוכלים והמזון מתפרק לסוכר פשוט- הגלוקוז , הגוף מקבל אנרגיה ויש לו מספר אפשרויות להשתמש באנרגיה הנכנסת.. 1. להשתמש בה באופן זמין. 2. לבנות בגוף שרירים - אם עסקנו בספורט אינטנסיבי או לבנות שומן אם האנרגיה מיותרת.
על תהליכי הבניה מפקח האינסולין אשר בעצם נוכחותו מאקטב אינזנימים הבונים שרירים או שומן תלוי במקרה.


היפר אינסולינמיה הינו מצב שבו הגוף נאלץ להגדיל את כמות האינסולין שהוא מפריש בגלל כילת כמויות גדולות של סוכרים על מנת שלא יישאר סוכר בדם. במקרה כזה כאשר יש הרבה אינסולין כל פעם שאוכלים סוכר, זמן הפינוי שלו מהגוף מתארך.

גלוקגון היינו הורמון אשר אחראי לפירוק סוכר מהחלבונים ומהגליקוגן בכבד בכל מקרה בו הגוף נמצא במחסור- אם לא אכלנו כמה שעות והגוף זקוק לאספקת סוכר כל הזמן הגליקוגן דואג לאקטב אנזימים המפרקים סוכר ושומן. כל עוד האינסולין נמצא בדם, הגליקוגן לא פעיל, כך שכל עוד יש אינסולין בדם- אין פירוק שומן..
בתהליך ההרזיה אנחנו רוצים - זמן גליקגון- והדבר יתאפשר לאלה שכבר סובלים מהפרשת יתר של אינסולין רק אם הם יגדלו את פערי הזמן בין אכילת מוצרים המכילים סוכר כלומר יאפשרו לאינסולין להיספג וגלוקגון ל" הרים ראש" לפרק שומן ויעבור לפחות כ 3-4 שעות בין אכילת סוכרים .
ההמלצה שניתנה במפגש היא


לצרף ארוחה + ארוחת ביניים בהן לא יאכל מוצר עם קמח או סוכר או פחמימה - כך שניתן יהיה לצבור זמן גלוקגון. או להפסיק לאכול מוצרים אלה אחרי ארוחת העבר עד למחרת בבוקר.

בהצלחה.
אורלי יונה דרורי, דיאטנית קלינית ומאמנת לחשיבה אחרת. יוצרת הקורס "אורלי יונה דרורי, דיאטנית קלינית ומאמנת לחשיבה אחרת. מטפלת בהתמכרויות לאוכל ולמתוקים. מומחית לעיצוב התנהגות אכילה בריאה בגיל הרך. לשעבר משתתפת קבועה בתוכנית המקצוענים בערוץ 10. בימים אלה משתתפת בתוכנית "לחיות טוב" בערוץ 2 .קליניקה פרטית בתל מונד. עוסקת באימון אישי והנחיית קבוצות באימון. ניסיון של טיפול פרטני של 18 שנה. ומנחת קבוצות מוסמכת ב15 שנה. מחברת ספרי יותם- ילדים לומדים לחיות בריא:" יותם רוצה להיות גדול", " יותם רוצה להיות חזק". מרצה ומלמדת תזונה ושינוי חשיבה כדרך לתזונה בריאה ושמירת משקל. אתר האימון: http://www.orlyonadrori.com אתר התזונה: http://orlyonadrori1.com באתרים שיטות עבודה, ראיונות טלוויזיה, סרטים על אימון אישי, מאמרים ועוד




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב